Over Ziyu

Integratieve (Traditionele Chinese) Geneeskunst in de moderne westerse samenleving

Oost en West

De westerse medische wetenschap heeft met name in de laatste honderd jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Maar ondanks alle vooruitgang is er nog maar weinig bekend over de complexe wisselwerking tussen psychische en lichamelijke processen. De Traditionele Chinese Geneeskunst daarentegen heeft een duidelijke holistische uitgangspunt, waarbij de mens als eenheid van lichaam en geest gezien wordt. Bij Ziyuli, de praktijk voor Integratieve Geneeswijze, worden tijdens een behandeling de westerse geneeskunde en oosterse geneeswijze geïntegreerd. Tijdens behandelingen wordt er een brug geslagen tussen de reguliere en complementaire zorg.

Bij Ziyu staat de patient centraal en wordt de behandeling niet beperkt door een bepaalde zienswijze of methodiek. De mens bestaat tenslotte ook niet uit één enkele dimensie, maar is een geheel van lichamelijke, emotionele en mentale factoren. Wanneer de kwantiteit van het leven wordt vervangen door de kwaliteit, verandert zelfs de klacht in de kracht.

Mijn behandeling is gebaseerd op een holistische benadering en er wordt gekeken hoe door regulering binnen het energetische systeem van de patiënt de balans kan worden hersteld in de fysieke, emotionele en geestelijke gesteldheid. Hierdoor ontstaan betere mogelijkheden voor het zelfhelende vermogen van de mens.

Elke mens heeft zelfhelend vermogen.

Tijdens de behandeling wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam gestimuleerd om het lichaam zich te laten herstellen en optimaal evenwicht te scheppen.
Omdat ieder persoon met zijn klacht uniek is, vereist dat ook een unieke behandeling.

De 3-eenheid

Tijdens de behandeling wordt gekeken naar de drie belangrijkste aspecten van een mens: lichaam, geest en emotie. Deze drie samen vormen een drie-eenheid piramide waarin de mens centraal staat. Als één element van deze drie-eendeid uit balans raakt en niet in staat is om op een harmonieuze wijze met de andere te communiceren ontstaat er een energetische disbalans die zich in de vorm van een klacht manifesteert.
In iedere behandeling wordt niet alleen de sypmtomen bestreden om de klacht te verlichten, maar wordt altijd opzoek gegaan naar de oorzaak om deze te verwijderen.

Mijn uitgangspunt om bij de behandeling iedereen met behulp van zijn eigen genezende vermogen zo snel en effectief mogelijk te behandelen.
Ik sta open voor de reguliere zorg. Ik vind communicatie en interactie met reguliere artsen en/of andere behandelaars tijdens behandelingen belangrijk, omdat dit ten goede komt aan de patiënt.

In de afgelopen jaren heb ik diverse therapieën gebruikt en ondervonden dat acupunctuur in combinatie met massagetherapie effectief is en het genezingsproces bevordert.

De behandeling richt zich naast ziekte, klachten en beperkingen vooral op gezondheid, welbevinden en mogelijkheden. Binnen mijn visie wordt het feit dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam, geest en emotie erkend en wordt deze kennis actief gebruikt in het proces van preventie en herstel van ziekte. In deze zorgvisie staat de patiënt centraal in een zorgsysteem met compassie.

cliënt vertelt

 • Te veel en te lang achter de computer, dus RSI. Mehdi heeft mij niet alleen van mijn klacht afgeholpen. Hij heeft mij geleerd gezond te werken en te leven. Ik heb nu veel meer energie over aan het einde van mijn dag!

  Florianne Sanders
  Florianne Sanders
 • Ik had een rug-hernia. Na een gesprek met Mehdi werd snel duidelijk dat acupunctuur de beste behandeling zou zijn. Het resultaat was verbijsterend. Na een paar maanden kon ik weer de dingen doen die ik gewend was. Kortom, een geweldig geneesheer en een supervent.

  Fons Mak
 •   Mehdi heeft mij ook goed geholpen met mijn slijmbeurs ontsteking in mijn linker schouder. Door zijn behandeling en advies kan ik weer vrij bewegen.  Dank je wel Mehdi Tajeddin Succes met de nieuwe onderneming!

  Stef Verfcorporate lives