Visie

Integratieve (Traditionele Chinese) Geneeskunst in de moderne westerse samenleving

De westerse medische wetenschap heeft met name in de laatste honderd jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Maar ondanks alle vooruitgang is er nog maar weinig bekend over de complexe wisselwerking tussen psychische en lichamelijke processen.

De Traditionele Chinese Geneeskunst heeft daar een duidelijke holistische visie op. De mens als eenheid van lichaam en geest. Bij Ziyu, de praktijk voor Acupunctuur en Massagetherapie, gaan de westerse geneeskunde en oosterse geneeswijze hand in hand. Een brug tussen regulier en complementair.

Bij Ziyu staat de patiënt centraal en wordt de behandeling niet beperkt door een bepaalde zienswijze of methodiek. De mens bestaat tenslotte ook niet uit één enkele dimensie, maar is een geheel van lichamelijke, emotionele en mentale factoren.

“Wanneer de kwantiteit van het leven wordt vervangen door de kwaliteit, verandert zelfs de klacht in de kracht.”

Mehdi

Mijn behandeling is gebaseerd op een holistische benadering. Ik kijk hoe de regulering binnen jouw energetische systeem kan worden hersteld. In de fysieke, emotionele en geestelijke gesteldheid. Hierdoor ontstaan betere mogelijkheden voor het zelfhelende vermogen van de mens.

Elke mens heeft zelfhelend vermogen.

Tijdens de behandeling wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam gestimuleerd. Jouw lichaam wordt aangezet om te herstellen en in evenwicht te komen.

Omdat iedereen bijzonder is en uniek, krijg je een behandeling op maat. Ik kijk naar de drie belangrijkste aspecten van een mens: lichaam, geest en emotie. Deze drie samen vormen een piramide-drie-eenheid, waarin jij centraal staat. Als één element van deze drie-eendeid uit balans raakt en niet in staat is om op een harmonieuze wijze te communiceren, ontstaat er een energetische disbalans die zich in de vorm van een klacht manifesteert.

In iedere behandeling wordt niet alleen de symptomen bestreden om de klacht te verlichten, maar wordt altijd opzoek gegaan naar de oorzaak om deze te verwijderen.

Ik sta open voor de reguliere zorg. Ik vind communicatie en interactie met  reguliere artsen en/of andere behandelaars tijdens behandelingen belangrijk.

In de afgelopen jaren heb ik diverse therapieën gebruikt en ondervonden dat acupunctuur in combinatie met massagetherapie effectief is en het genezingsproces bevordert.

De behandeling richt zich niet zozeer op ziekte, klachten en beperkingen maar op gezondheid, welbevinden en mogelijkheden. Binnen mijn visie wordt het feit dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam, geest en emotie erkend en wordt deze kennis actief gebruikt in het proces van preventie en herstel van ziekte. In deze zorgvisie staat de patiënt centraal in een zorgsysteem met compassie.

cliënt vertelt

 • Te veel en te lang achter de computer, dus RSI. Mehdi heeft mij niet alleen van mijn klacht afgeholpen. Hij heeft mij geleerd gezond te werken en te leven. Ik heb nu veel meer energie over aan het einde van mijn dag!

  Florianne Sanders
  Florianne Sanders
 • Ik had een rug-hernia. Na een gesprek met Mehdi werd snel duidelijk dat acupunctuur de beste behandeling zou zijn. Het resultaat was verbijsterend. Na een paar maanden kon ik weer de dingen doen die ik gewend was. Kortom, een geweldig geneesheer en een supervent.

  Fons Mak
 •   Mehdi heeft mij ook goed geholpen met mijn slijmbeurs ontsteking in mijn linker schouder. Door zijn behandeling en advies kan ik weer vrij bewegen.  Dank je wel Mehdi Tajeddin Succes met de nieuwe onderneming!

  Stef Verfcorporate lives